Stories

Laat de perfecte verlovingsring maken in Amsterdam!

De verlovingsring heeft een rijke geschiedenis. Al eeuwen lang worden verlovingsringen gegeven aan geliefdes als een teken van liefde. Hoewel de diamanten verlovingsring nog steeds zeer populair is, worden er toch ook steeds meer andere edelstenen en materialen gebruikt voor deze speciale ring. Bij BLGK Edelsmeden is het mogelijk om een verlovingsring zelf te ontwerpen samen met de goudsmid. Zo kan je de perfecte ring samenstellen voor jouw geliefde! 


De oudste verlovingsring

Verlovingsringen worden al eeuwen uitgewisseld tussen geliefdes. Het allereerste bewijs dat men verlovingsringen gebruikte stamt uit de 9e eeuw na Christus. Paus Nicolaas I schreef een brief aan de vorst Boris I van Bulgarije en vertelde daarin dat het in de Westerse kerk een gewoonte was dat de man zijn aanstaande een verlovingsring gaf. 

De eerste diamanten verlovingsring

De vroegst gedocumenteerde verlovingsring met een diamant stamt uit 1477. Toen verloofde aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk zich met Maria van Bourgondië. Deze ring bestond uit kleine langwerpige diamantjes gezet in de vorm van de letter ‘M’. Hoogstwaarschijnlijk kreeg Maria deze ring destijds om mee te pronken en om haar rijkdom mee aan te tonen, dus niet persé uit een teken van hun liefde. Desalniettemin raakte hierna diamanten verlovingsringen in de mode bij Europese adelijke lieden. Naarmate de tijd vorderde werden die verlovingsringen steeds verfijnder. In het Victoriaanse tijdperk werden naast diamanten ook andere edelstenen verwerkt in de ringen. 

Diamonds are forever

Hoewel de aartshertog de diamanten verlovingsring al vrij populair had gemaakt in de 15e eeuw, in 1947 deed De Beers hier nog een schepje bovenop. Dit bedrijf, dat diamanten uit de mijnen in Zuid-Afrika won, lanceerde toen de campagne met de slogan: ‘Diamonds are forever’. Oftewel, ‘Diamanten zijn voor altijd’. Met de behulp van Hollywood sterren en de pakkende slogan schoot de populariteit van de diamanten verlovingsring razendsnel omhoog.  

De laatste trend in verlovingsringen 

De laatste jaren hebben we een verschuiving gezien in de vraag naar verlovingsringen. De diamant is nog steeds een zeer populaire steen voor de verlovingsring, maar er wordt ook steeds vaker gekozen voor gekleurde edelstenen en bijzondere materialen. Zo vroeg Prins William Kate Middleton ten huwelijk met een prachtige verlovingsring met een blauwe saffier.  

Verlovingsring laten maken bij BLGK Edelsmeden

Ben jij van plan om je geliefde ten huwelijk te vragen met een speciale gepersonaliseerde verlovingsring? Dan ben je bij BLGK aan het goede adres. Naast dat er meerdere verlovingsringen te vinden zijn in de winkel is het ook mogelijk om samen met een van de goudsmeden een ring ontwerpen. Je wordt dan in het atelier uitgenodigd om de perfecte steen uit te zoeken, dit kan een diamant zijn, maar natuurlijk ook een prachtige andere edelsteen. Samen met de goudsmid wordt er dan gekeken wat mooi past bij jouw geliefde. 

Tips bij het uitzoeken van de verlovingsring

Het vinden van de perfecte verlovingsring kan best lastig zijn. daarom zijn hier wat tips.Vaak wordt de trouwring aan de verlovingsring geschoven, zorg er dus voor dat je een model kiest waar makkelijk een andere ring aan kan worden geschoven. Jouw geliefde moet de ring gaan dragen, denk dus vooral aan zijn of haar wensen. Houdt jouw geliefde van een traditionele ring met een diamant, of zou hij of zij misschien een gekleurde steen leuk vinden? Hoeveel stenen zou hij of zij mooi vinden in de ring? Of misschien juist helemaal geen stenen? Het kan best lastig zijn om dit allemaal in je eentje te beslissen, daarom kiezen veel mensen er ook voor om een goede vriend(in) in te schakelen voor advies.

Neem dan gerust contact met ons op voor verdere vragen.

 

No products in the cart.