Stories

Bijzondere trouwringen, handgemaakt, uniek en voor het leven!

Trouwringen bestaan al sinds mensenheugenis. In het oude Egypte werden ze voor het eerst gegeven door geliefdes aan geliefdes, en vandaag de dag is dat eigenlijk niet heel anders. Wanneer men met elkaar trouwt geven ze elkaar een ring om hun trouwgeloftes mee te bezegelen. De trouwring is het zichtbare deel dat twee mensen zich officieel aan elkaar binden. Vanaf de 19e eeuw dragen ook mannen een trouwring en kiezen partners vaak samen de ringen uit. Hoewel vroeger de trouwringen er op een bepaalde manier uit moesten zien is dat tegenwoordig niet meer zo. Verloofden kunnen samen kiezen hoe hun eigen bijzondere trouwringen eruit komt te zien en wat voor stijl zij mooi vinden. BLGK Edelsmeden is gespecialiseerd in het maken van trouwringen in alle vormen en maten. In de winkel kunnen klanten samen met het personeel of met een van de goudsmeden een mooie ring samenstellen passend bij hun eigen stijl. 

De Geschiedenis van de trouwring

De eerste trouwringen werden ongeveer 3000 jaar geleden uitgewisseld in het oude Egypte. Deze bijzondere trouwringen waren gemaakt van twijgjes en riet, later werden trouwringen echter gemaakt van beenderen en ivoor. 

In hiërogliefen werd omgeschreven dat deze ringen werden gegeven als uiting van onvoorwaardelijke verbintenis en eeuwige liefde. De opening waar de vinger doorheen gaat werd in die tijd gezien als een deur naar de toekomst. Ook staat de trouwring symbool voor de eeuwigheid, door de ronde cirkel heeft de trouwring geen begin en eind waardoor hij dus als eeuwig gezien kan worden. 

De Romeinen en oude grieken maakten ook gebruik van trouwringen. In deze culturen moest de trouwring altijd om de vierde vinger van de linkerhand geschoven worden. Zij geloofden dat daar de vena amoris liep, een ader die naar het hart liep. Tegenwoordig weten we dat deze wijsheid niet klopt. 

Later, in de middeleeuwen was de gimmelring populair om te gebruiken als trouwring. Dit is eigenlijk een ring die uit 2 delen bestaat die in elkaar geschoven kunnen worden. Gedurende de verloving droeg zowel de man als de vrouw een deel van de ring en bij de huwelijksceremonie schoof de man zijn deel van de ring bij de vrouw om de vinger, zodat de twee delen samen weer éen ring werden.

In 1554 bracht Koningin Mary Tudor de gladde trouwring in de mode, zoals we hem vandaag de dag eigenlijk nog steeds kennen. 

De bijzondere trouwringen van BLGK Edelsmeden

Trouwringen komen voor in alle vormen, maten en materialen. Bij BLGK Edelsmeden zijn de meeste ringen gemaakt van zilver of van goud.

De traditionele gladde trouwring is het populairst, deze is makkelijk aan te schuiven aan de verlovingsring en voor mensen die niet zo gewend zijn aan het dragen van een ring is dit de meest toegankelijke optie.

Maar naast de traditionele ring zijn er natuurlijk nog veel andere mooie opties, zoals de ‘blaadjesring. Dit is een ring die ook makkelijk bij andere ringen aan
kan worden geschoven, maar met net een andere look door de blaadjes die rondom de ring te zien zijn. 

Een andere leuke optie is de kaviaarring. Deze bijzondere trouwring, vol met kleine balletjes, is net iets speelser en is ook nog leuk te combineren met andere ringen. Hij is te verkrijgen in zilver, goud, roodgoud en roségoud en in verschillende breedtes. Dus voor de stoerdere types kan een breed model ook een mooie optie zijn.

Om nog even bij het zeethema te blijven gaan we naar de oesterring, deze bijzondere trouwring bestaat uit diamantjes die op een zeer unieke manier gezet zijn in 24 karaat goud. Doordat de diamantjes op een andere manier gezet zijn zit er geen ruimte tussen de diamanten en zijn ze slechts aan de buitenkant van de ring in contact met het goud van de ring. 

Voor de diamantliefhebbers is er natuurlijk nog meer om uit te kiezen. Van een gehamerde ring met tientallen diamantjes rondom gezet tot een prachtige solitairring of een ring met 5 fraaie gele roosdiamanten. Kortom, voor ieder wat wils. 

En voor de mensen die een boodschap in hun ring willen verwerken is er de zegelring, hierin kan een speciale tekst worden geslagen. 

Oftewel, er zijn meer dan genoeg verschillende opties voor trouwringen. Ook als je hele andere wensen hebt, zoals een andere steen of een heel ander model is dat altijd mogelijk. Het gaat er tenslotte om dat je een ring kiest die je de rest van je leven met liefde wilt dragen.

No products in the cart.